Grilovanie je zdravšia a chutnejšia cesta

Potraviny vrátane mäsa môžeme pripraviť na viacero odlišných spôsobov. Prečo nevybrať ten najzdravší, no pritom veľmi chutný? K najzdravšiemu a zároveň prirodzene chutnému spôsobu sa radí príprava mäsa naprírodno, čiže bez zbytočného oleja alebo obalu. Mäso sa ugriluje vo vlastnej šťave a bude chutiť skutočne skvele. Takáto príprava je odporúčaná a populárna predovšetkým počas teplých letných dní, kedy na smažené či ťažko stráviteľné veci nemáme práve chuť ako aj v prípade, kedy by sme to s mastnou stravou mali obmedziť kvôli možnosti vzniku zdravotných problémov. Príprava grilovaním nám dopraje gurmánsky pôžitok a zároveň diétnejší spôsob stravovania.

gril

Pokiaľ nedisponujete grilom, no mali by ste o neho záujem, poďte sa spoločne s nami pozrieť na otázky, na aké by ste si mali pred výberom odpovedať.

  • V akom prostredí, respektíve kde chcete grilovať a ako často?
  • Aký typ jedál chcete na grile pripravovať a pre koľkých ľudí?
  • A v neposlednom rade, koľko ste ochotní do kúpy investovať?

klobása

Poznáme totiž viacero vzájomne odlišných druhov a to elektrické, plynové a grily na drevené uhlie.

Elektrický gril má svoje silné stránky v rýchlej a praktickej príprave a to najmä v situácii, kedy pripravujeme jedlo pre viacero osôb. K jeho prevádzke nie je dokonca potrebné žiadne iné palivo, iba elektrina. K dispozícii sú outdoorové, čiže vonkajšie grily, ale aj stolové prevedenie, ktoré zaberú len minimum miesta. Ich cena je veľmi nekonkrétna, nakoľko sa pohybuje od cca od 25 do 460 eur, každopádne sa jedná skôr o cenovo nižšiu voľbu.

Plynové grily sa na rozdiel od tých na uhlie rozohrievajú oveľa rýchlejšie a ich teplota sa reguluje jednoduchým spôsobom. Ide o niečo väčšiu, mohutnejšiu voľbu, avšak vo funkciách veľmi praktickú, ktorá sa pohybuje v cenovej hranici cca od 75 do 1 500 eur.

klobásy

Gril na drevené uhlie je starou dobrou klasikou, zároveň cenovo relevantne najprístupnejšou (20 – 775 eur). Jeho výhodou je možnosť zaúdenia daných potravín.

Nezařazené